Beredskap og krisehåndtering

Mandal kommune arbeider for å forebygge alle typer skader og være best mulig forberedt på krisesituasjoner. Vi gjør dette i samarbeid med mange andre aktører for at innbyggerne i Mandal skal kunne leve i et trygt og godt lokalsamfunn.

Kommunen har ansvar for å planlegge hvordan en best mulig kan forebygge og håndtere krisesituasjoner. Det finnes derfor et sett med beredskapsplaner, der Plan for kriseledelse er den overordnede, sammen med Plan for helsemessig og sosial beredskap. I tillegg har hver enhet/fagområde sine planer for å håndtere ulike hendelser og situasjoner.

Generelt i beredskapsarbeidet gjelder prinsippene om ansvar, likhet og nærhet. Det betyr at ansvaret for planer og håndtering av hendelser plasseres hos den enheten som til daglig har ansvaret. Nærhetsprinsippet betyr at krisen håndteres der krisen oppstår, på lavest mulig nivå.

Postadresse:

Besøksadresse: