Hopp til her

Kommuneoverlege - Mandal kommune

Det er nå ledig fast 100 % stilling som kommuneoverlege. Kommuneoverlegen er kommunens medisinskfaglige rådgiver og er organisatorisk plassert i rådmannens stab, og utfører samfunnsmedisinske oppgaver på et administrativt nivå og har fagansvar for legetjenesten i kommunen.

SØK HER

Litt mer om stillingen og ny kommune

I stillingen som kommuneoverlege er det samfunnsmedisinske perspektivet viktig. Dette gjelder helsemessig og sosial beredskap der kommunen skal ha nødvendige planer for håndtering av ulike hendelser, for eksempel store og små ulykker, smitteutbrudd, katastrofer og lignende. Kommunelegen skal påse at helseperspektivet er tilstrekkelig ivaretatt i disse planene. Kommuneoverlegen skal gi medisinskfaglig rådgivning til politisk og administrativ ledelse i kommunen og til tjenesteytere ved ulike virksomheter i kommunen.

Fra 1.1.2020 blir Marnardal, Lindesnes og Mandal kommuner slått sammen til den nye kommunen Lindesnes, med om lag 23.000 innbyggere. Rådhuset vil ligge i Mandal. Lindesnes blir Norges sydligste kommune. I Lindesnes kommune skal vi bli bedre sammen. Vi skal jobbe sammen og ta hele samfunnets ressurser i bruk for å løse utfordringer og se mulighetene som kommer. Våre tjenester skal være helhetlige og med mennesket i sentrum. Dette betyr blant annet å samarbeide bedre mellom fagområder og på tvers av aldersgrupper.

Ansvarsområder

• Medisinskfaglig rådgivning og veiledning
  • Fagansvar for legetjenesten i kommunen
  • Bidra i arbeidet med rekruttering og spesialistutdanning (LiS) av kommunens leger
  • Forebyggende arbeid, helseovervåkning og helseopplysningsarbeid
  • Pådriver i kvalitetsarbeid
  • Ansvarlig for miljørettet helsevern, smittevern, psykisk helsevern og helsemessig beredskap
  • Saksbehandling av politiske saker innen fagfeltet
  • Fagansvar overfor fastlegene
  • Tett samarbeid med øvrige kommunale legestillinger
  • Delta i fagnettverk og aktuelle samarbeidsutvalg
  • Samhandling med overordnede helsemyndigheter, helseforetak og andre eksterne samarbeidsparter
  • Deltakelse i kommunens kriseledelse og eventuelt i kriseteam

• Offentlig godkjent lege med norsk autorisasjon
  • Spesialisering i samfunnsmedisin er ønskelig. Annen relevant klinisk spesialitet kan også komme i betraktning.
  • Førerkort klasse B

Personlige egenskaper

• Interesse og engasjement for samfunnsmedisin
  • Relevant erfaring
  • Evne til å tenke helhetlig, forebyggende og tverrfaglig
  • Gode samarbeidsevner og kommunikasjonsevner muntlig og skriftlig
  • Gode norskkunnskaper
  • Fleksibel og opptatt av endrings- og utviklingsarbeid

Vi kan tilby

• Spennende utviklingsoppgaver i et godt og tverrfaglig fagmiljø
  • Godt arbeidsmiljø og gode kolleger
  • Gode faglige og personlige utviklingsmuligheter
  • Lønn etter kvalifikasjoner/avtale
  • Tilrettelegging for spesialisering i samfunnsmedisin
  • Konkurransedyktig pensjonsordning i KLP

Kontaktperson

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til kommunalsjef Heidi Henanger Haven, telefon 489 94753.

Søknadsprosessen

• Det søkes via elektronisk søknadsskjema
  • Benytt stillings-ID 1612
  • Den som tilsettes må levere godkjent politiattest av ny dato (jf. Helse- og omsorgstjenesteloven § 5-4) og egenerklæring MRSA/tuberkulose
  • Kopi av vitnemål og attester tas med på evt. intervju og returneres ikke
  • Det utarbeides offentlig søkerliste

Tiltredelse

Snarest

Søknadsfrist: 18.06.19

Vi er opptatt av at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i samfunnet. Alle kvalifiserte oppfordres til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonsevne, religion og kulturell bakgrunn.

postboks 905, 4509 Mandal

Åpningstider:
Mandag - fredag kl. 09-15 (juli: 10-14)