Hopp til her

Skattepengene utbetales fra 20. juni

PengerTorsdag 20. juni 2019 er første skatteavregning for inntektsåret 2018 klar. Det er hele 10 810 personer i Mandal kommune som er med i første avregning.

Rapport over tallene viser at 7 572 personer får skatt tilgode, 1930 får et nulloppgjør, og 1308 personer får restskatt. Gjennomsnittlig beløp for skatt til gode er kr. 11 132 og for de som får restskatt ligger gjennomsnittet på kr. 16 711.

Ikke fått skattepengene 20. juni?

Dersom du ikke er blitt avregnet enda er neste mulighet 15. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 23. oktober. Du får beskjed på e-post eller SMS når skatteoppgjøret ditt er klart.
Dato for utbetaling kan være inntil tre uker etter skatteoppgjørsdatoen som du finner øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt. Beløp under 100 kroner utbetales ikke.

Leverte du skattemeldingen på papir får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Skatt tilgode

Til hvilket kontonummer utbetales skattepengene?

I skatteavregningen du mottar er det oppgitt hvilken konto pengene du har tilgode blir overført til.
Hvis du ikke har oppgitt noen konto, får du tilsendt et utbetalingskort i posten til din folkeregistrerte adresse. Da kan det ta noe lenger tid å motta skattepengene.

Slik endrer du kontonummeret for utbetaling

Ønsker du at pengene kommer inn på et annet kontonummer enn det som er oppgitt i skattemeldingen din, kan du endre kontonummeret elektronisk. Dersom du ikke kan endre det elektronisk, må du kontakte skatteoppkreveren.

Klikk her for å endre kontonummeret elektronisk

Restskatt

Slik betaler du

I god tid før forfallsfristen får du faktura med betalingsinformasjon. Hvis du er elektronisk bruker får du faktura med betalingsinformasjon i Altinn. Hvis ikke, får du tilsendt faktura med betalingsinformasjon i posten.

E-faktura

Du kan inngå avtale om e-faktura med oss i forbindelse med innbetaling av skatt.

Klikk her for å inngå avtale om e-faktura

(juli: 10-14)