Hopp til her

Hvordan barn og unge kan påvirke i Mandal kommune

Du kan være med å påvirke din kommune enten ved å delta i skolens elevråd eller i Mandal barne- og ungdomsrådet (BU).

Elevråd

Alle Mandalsskolene har elevråd. Det er elevrådet sin oppgave å representere elevene på skolen ovenfor rektor og andre som bestemmer på skolen. Det er vanlig at hver klasse velger sin elevrådsrepresentant i begynnelsen av skoleåret. Elevrådsrepresentanten kan ta opp saker i elevrådet som klassen mener bør videre til rektor.

Mandal barne- og ungdomsråd

Barn har rett til å si sin mening og bli tatt på alvor. BU er barn og unges talerør i Mandal inn mot de som bestemmer i kommunen. Har du noe på hjerte, så si det!

BU- møtene holdes i bystyresalen cirka en gang i måneden. Her deltar representanter fra alle skolene. Ordføreren deltar også med møte og talerett. BU velger et arbeidsutvalg med leder og nestleder. Det er leder og nestleder som møter fast med talerett i bystyret og som har mulighet til å ta opp barn og unges saker i bystyret.

Du kan lese mer om Mandal barne- og ungdomsrådet her

(juli: 10-14)