Eierskapsmelding for Mandal kommune

Eierskapsmelding for Mandal kommune ble vedtatt av bystyret i 2012.

Eierskapsmeldingen skal gi en oversikt over hva Mandal kommune har av selskaper og samarbeid og hvilke oppgaver som forventes løst av disse. Videre skal meldingen klarlegge hva kommunen som eier forventer av sine selskaper og samarbeid, og vurdere om den valgte organisasjonsformen er hensiktsmessig. Meldingen skal bidra til å fastlegge nødvendige rutiner for styring, kontroll, informasjon m.v. Det legges til grunn at kommunen skal være en aktiv og langsiktig eier.

Eierskapsmeldingen skal:

• Etablere og sikre rutiner for systematisk politisk og administrativ oppfølging av selskapet eller samarbeidet, slik at kommunen blir en aktiv, forutsigbar og langsiktig eier og sørge for at selskapet eller samarbeidet driver i tråd med vedtekter og formål.
  • Gi en kortfattet, samlet oversikt over de selskaper og samarbeidsavtaler kommunen er del-/eier av eller deltaker i, samt gi generell informasjon om de forskjellige selskapsformer og samarbeidsformer.
  • Gi forslag til overordnede prinsipper for eierstrategi.

postboks 905, 4509 Mandal

Vakttelefoner