Skriftstørrelse

Hopp til her

Mandal barne- og ungdomsråd (BU)

BU er kommunens øverste medvirkningsorgan for barn og unge. De kan uttale seg om aktuelle saker som er til behandling i planutvalg, driftstyre og bystyre, de deler ut aktivitetsmidler og ellers diskuterer de saker som angår barn og unge.

Sammen med andre enheter, for eksempel bydrift, er de med å prioritere tiltak for vedlikehold av skolegårder og lekeplasser, og de deltar i arbeidsgrupper sammen med politikere og administrasjon. I år er de fast medlem av kommunens energi og klimagruppa. Når det skal lages nye reguleringsplaner i kommunen får barn og unge mulighet til å delta i den prosessen og si sin mening om hvordan og hva som skal reguleres. Ungdommene skal få hjelp og veiledning underveis i prosessen.

Barn har rett til å si sin mening og bli tatt på alvor. BU er barn og unges talerør i Mandal inn mot de som bestemmer i kommunen. Har du noe på hjerte, så si det!

BU- møtene holdes i bystyresalen cirka en gang i måneden. Her deltar representanter fra alle skolene. Ordføreren deltar også med møte og talerett. BU velger et arbeidsutvalg med leder og nestleder. Det er leder og nestleder som møter fast med talerett i bystyret og som har mulighet til å ta opp barn og unges saker i bystyret.

Arbeidsutvalget

Arbeidsutvalget i BU har fire representanter – leder, nestleder og to representanter.

Arbeidsutvalget i BUArbeidsutvalget består av leder Johan Aatlo, nestleder Emily Strand Hjortland, medlemmene Aslak Seland Lajord og Sally Bjørnstad

Barne- og ungdomsrådet 2018

BU har 24 representanter som er valgt inn fra skolene og fra ungdomsklubben InClub. Valg til BU skjer om høsten. 

Barne- og ungdomsrådet 2018

BU har et barneutvalg (BAU)som består av representanter fra barneskolen, og et ungdomsutvalg(UU) med representanter fra ungdomsskole og videregående skole.

Bystyrets representanter

Som bystyrets representant i Barne- og ungdomsrådet for perioden 2015 - 2019 velges ordfører Alf Erik Andersen, med varaordfører Ingvild Wetrhus Thorsvik som personlig vara.

Møtedokumenter

 

Har du innspill til BU?

Er det saker eller spørsmål du ønsker at Barne- og Ungdomsrådet skal ta opp? Ønsker du mer info om valg og om hvordan BU jobber? Ønsker du å få besøk av BU eller at ungdommene skal delta i ditt prosjekt?

Kontakt BU koordinator Anne Grønsund enten på epost eller telefon 951 46 438.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Ring 

  • Last updated on .

Postadresse

Mandal kommune, postboks 905, 4509 Mandal

Besøksadresse

Ytre Sandgate 25a, 4514 Mandal

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-15
(juli: 10-14)

Kommunenummer: 1002
Organisasjonsnummer: 964 968 519

Kontakt oss

Telefontid: Mandag - fredag kl. 08-15
Sentralbord: 38 27 30 00
SMS: 957 69 020

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern og informasjonskapsler