• Hjem

På tide med digital postkasse?

Kommunen ønsker å tilby sikker og enkel digital postgang til de som ønsker det. Derfor innfører vi nå digital post for enda flere tjenester, slik som barnevernet, voksenopplæring og flyktning.

Det betyr at har du digital postkasse, sender vi brevet dit. Har du ikke digital postkasse, sendes brevet med normal postgang.

Hva om du ikke leser brevet i din digitale postkasse?

Dersom digitalt sendte brev ikke leses innen 2 dager, skriver vi disse ut og sender brevet med normal postgang.

Kommunen er allerede i gang med digital post for flere tjenester, og det er viktig for oss at alle mottakere holder sin kontaktinformasjon oppdatert. Først da blir tjenesten så god som den kan være - både for oss og for deg som bruker. Dersom du ikke registrerer en digital postkasse, så får du altså brevene fra oss i postkassen din som vanlig. Med en digital postkasse får du en sikker løsning for å motta og oppbevare viktig post digitalt, slik som brev med vedtak, helseopplysninger eller annen sensitiv informasjon. Det offentlige kan ikke bruke vanlig e-post til å sende slik informasjon.

Kommunen innfører samtidig digitalt arkiv for de nevnte tjenestene, slik at vi får en smidigere saksbehandling og enklere tilgang til det som ligger i arkivet vårt. For oss er disse to endringene en viktig digitalisering, og vi gleder oss over å at det gjør vårt tilbud til deg som innbygger og bruker enda bedre!

informasjon om Digital postkasse

Ved å opprette en digital postkasse hos Digipost eller e-Boks (de to leverandørene det offentlige har valgt), bidrar du til å redusere miljøbelastninger og til store innsparinger for det offentlige. Hvert år bruker det offentlige flere hundre millioner kroner bare på porto.

Les om digital postkasse - norge.no

postboks 905, 4509 Mandal

Vakttelefoner