• Hjem

Flaggreglement

Generelle forhold som flaggregler, oversikt over offentlige flaggdager og regler for bruk av Mandals kommunevåpen ligger som bakgrunnsmateriell for planen.

Oversikt og retningslinjer over kommunale flaggstenger

1. Offisielle helårsstenger: Flaggstenger ved Rådhuset, Andorsengården og Skrivergården, samt alle skoler og kommunale institusjoner som har flaggstenger.
    Flagging på offisielle flaggstenger tilknyttet kommunale bygg ivaretas av enhetsleder for det aktuelle bygget.
  2. Kommunale helårsstenger: Alle stengene i Bryggegata og på Broa.
    Ansvar for flagging har Brannvesenet Sør IKS etter avtale med Tjenestetorvet.
  3. Flagging fra Uranienborg:
    1. Egen avtale for flagging på offisielle flaggdager fra 1. påskedag og ut september måned. Det skal i tillegg flagges hver søndag i juni, juli og august.
    2. Flagg oppbevares hos de som kommunen har avtale med.
    3. Kommunen v/rådmannen dekker utgifter til stang, flaggline og flagg.
    4. Mandal Bydrift har ansvar for ettersyn og vedlikehold av stang.
    5. Rådmannen har ansvar for avtalen.
    6. 17. mai komitèen må avtale spesielt med Tjenestetorvet når det gjelder flagging 17. mai.

Retningslinjer for flagging på offisielle flaggstenger

1. Det flagges på offisielle flaggdager. Flagging skal foregå på de flaggstengene som er definert som offisielle flaggstenger jfr. punkt 1.1. Rådmannen foretar de nødvendige endringer som følge av endringer i lovverket.
  2. Flaggstenger jfr. punkt 1.1 skal kun nyttes til flagg og kan derfor ikke brukes til banner/arrangementsflagg.
  3. På Rådhuset skal det kun brukes Norske flagg / Samiske flagg/ Byflagg. Unntaksvis kan det brukes andre flagg når byen mottar utenlandske gjester. Det flagges med byflagget de dagene det er bystyremøte.
  4. Flagging på offisielle flaggstenger tilknyttet kommunale bygg ivaretas av enhetsleder. Enhetsleder har ansvar for at flagging foretas i samsvar med flaggreglene.
  5. Rådmannen avgjør om flagging skal foretas ved spesielle anledninger.

Retningslinjer om flagging i bryggegata og på bybroa

1. All flagging på kommunale flaggstenger i Bryggegata og på Bybroa foretas av Brannvesenet Sør IKS.
  2. Alle søknader/henvendelser om bruk av flagg i Bryggegata og på Bybroa, rettes til Tjenestetorvet. Skriftlig søknad må foreligge i god tid, senest 2 uker før arrangementet. Tjenestetorvet bestiller flaggingen av Brannvesenet Sør IKS.
  3. Flaggstenger jfr. punkt 1.2 skal kun nyttes til flagg og kan derfor ikke brukes til banner/arrangementsflagg.
  4. Fra både Bybroa og Bryggegata flagges det ved:
    1. 17. mai.
    2. 1. mai.
    3. Festivaler.
    4. Årsmøter for organisasjoner og foreninger (på landsbasis).
    5. Stevner i byen, lag og organisasjoners arrangement.
    6. Kulturarrangement.

I tillegg til kommunes eget flagg på to stenger på Bybroa, brukes også kommunens eget flagg på tre stenger midt i Bryggegata.

1. Alle utgifter ved flagging som Brannvesenet Sør IKS utfører etter forespørsel fra Tjenestetorvet, dekkes av Mandal kommune v/ rådmannen.
  2. Det Norske flagg og kommunens flagg som brukes i Bryggegata og på Bybroa, oppbevares ved Brannvesenet Sør IKS. Brannvesenet Sør IKS har ansvar for vedlikehold. Utgiftene dekkes av Mandal kommune v/rådmannen.
  3. Mandal Bydrift har ansvar for vedlikehold/ettersyn av flaggstengene.

Flaggreglement datert 20. oktober 2009, oppdatert 25. april 2014

postboks 905, 4509 Mandal