• Hjem

Godkjenning av spredeareal

Fulldyrket jord og overflatedyrket jord er godkjent som spredeareal forutsatt at arealet inngår i vekstskifte og nyttes til spredeareal. Husdyrgjødsel kan bare spres på godkjent spredeareal. Det skal være tilstrekkelig disponibelt areal for spredning av husdyrgjødsel, minimum 4 dekar fulldyrket jord pr. gjødseldyr-enhet.

Kommunen kan etter søknad godkjenne annet areal som spredeareal. Utmarksareal kan ikke godkjennes som spredeareal.

For å regne ut hvor mye spredeareal du trenger, kan du bruke Mattilsynets GDE-kalkulator (gjødseldyr-enhet).

Postadresse:

Besøksadresse: