• Hjem

Friluftsområder

Mandal har mange små og store landbaserte friluftsområder i umiddelbar nærhet til byen.

• Furulunden/Risøbankområdet
  • Stangheia/Mølleheia
  • Kronheia
  • Buråsen med Budokka
  • Ime/Nodevika
  • Hesteheia/Østerland/Ulvsvika
  • Frøyslandskjødna/Stemmen/Vang
  • Skarvøya
  • Hålandsheia

Utenfor byen finns områder som:

• Selvåg
  • Aurebekk
  • Skjernøya (Farestadvågen)
  • Uføra ( se egne forskrifter)

FURULUNDEN, RISØBANK

Stort friluftsområde som grenser til bykjernen i Mandal. Området er meget benyttet til rekreasjon, trim og som uteklasserom for barnehager, skoler på barne- og ungdomstrinn mm.

Furulunden/Risøbankområdet er omkranset av sandstrender hvor Sjøsanden er mest kjent med sine 800m med sand av beste kvalitet. Området inneholder et nettverk av stier og veger og store områder er fremkommelig med barnevogn og rullestol.

På Lillebanken finnes badeanlegg for bevegelseshemmede og toaletter er tilgjengelig med "Dugnadsgjengen", en gjeng bestående av 20 -25 godt voksne menn og kvinner sørger for opprydding etter skogsarbeid, klipper gress i plantesamling og langs veier og holder stort sett området i orden "Furulundens venner" er en interesseorganisasjon som arbeider for bevaring og mot inngrep i Furulunden/Risøbankområdet.

Adferdsregler for Mandal kommunes friluftsområder langs kysten og Statens friluftsområde Risøbank

Postadresse:

Besøksadresse: