Borgerlig vielse i Mandal kommune

Stortinget har nylig vedtatt lovendringer i ekteskapsloven. Lovendringene innebærer at borgerlig vielsesmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene fra 01.01.18. Med lovendringen følger en lovfestet plikt til å ha et kommunalt vielsestilbud for egne innbyggere og for personer som ikke er bosatt i Norge. Plikten gjelder såfremt én av brudefolkene er bosatt i kommunen, men kommunene kan også velge å tilby vielse for brudefolk bosatt i andre kommuner.

VELKOMMEN TIL BORGERLIG VIELSE I MANDAL

Det første dere må gjøre før dere gifter dere er å fylle ut ulike egenerklæringer, forlovererklæringer og attester. Disse skal sendes Folkeregisteret ved det lokale skattekontoret, som for Mandal ligger i Lyngdal.

Folkeregisteret foretar så en prøving om vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Dersom vilkårene for å inngå ekteskap blir  innfridd, vil Folkeregisteret utstede en prøvingsattest. Denne er er gyldig i fire måneder. Skatteetaten sender prøvingsattesten direkte til kommunen dersom dette er krysset av i egenerklæringen. Husk å oppgi navn på vigsler og adresse. Brudeparet kan også selv sende attesten til kommunen. Vi anbefaler dere å være tidlig ute, men aldri mer enn 4 måneder før giftemålet. Forventet behandlingstid hos Skatteetaten er 2 - 3 uker. Eventuelle spørsmål om prøvingen må rettes til Folkeregisteret.

Kontaktinformasjon:

Standard opplegg for borgerlig vielse i Mandal kommune

Vigslere i Mandal kommune

alf erik andersenIngvild ThorsvikRådmann Irene Lunde copyTrine Merete Vasby copy

I Mandal har vi fire vigslere. Fra venstre er dette:

• Alf Erik Andersen, ordfører
  • Ingvild Wetrhus Thorsvik, varaordfører