Skriftstørrelse

Borgerlig vielse i Mandal kommune

Stortinget har nylig vedtatt lovendringer i ekteskapsloven. Lovendringene innebærer at borgerlig vielsesmyndighet overføres fra tingrettene til kommunene fra 01.01.18. Med lovendringen følger en lovfestet plikt til å ha et kommunalt vielsestilbud for egne innbyggere og for personer som ikke er bosatt i Norge. Plikten gjelder såfremt én av brudefolkene er bosatt i kommunen, men kommunene kan også velge å tilby vielse for brudefolk bosatt i andre kommuner.

VELKOMMEN TIL BORGERLIG VIELSE I MANDAL

Det første dere må gjøre før dere gifter dere er å fylle ut ulike egenerklæringer, forlovererklæringer og attester. Disse skal sendes Folkeregisteret ved det lokale skattekontoret, som for Mandal ligger i Lyngdal.

Folkeregisteret foretar så en prøving om vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Dersom vilkårene for å inngå ekteskap blir  innfridd, vil Folkeregisteret utstede en prøvingsattest. Denne er er gyldig i fire måneder. Skatteetaten sender prøvingsattesten direkte til kommunen dersom dette er krysset av i egenerklæringen. Husk å oppgi navn på vigsler og adresse. Brudeparet kan også selv sende attesten til kommunen. Vi anbefaler dere å være tidlig ute, men aldri mer enn 4 måneder før giftemålet. Forventet behandlingstid hos Skatteetaten er 2 - 3 uker. Eventuelle spørsmål om prøvingen må rettes til Folkeregisteret.

Kontaktinformasjon:

Standard opplegg for borgerlig vielse i Mandal kommune

Vigslere i Mandal kommune

alf erik andersenIngvild ThorsvikRådmann Irene Lunde copyTrine Merete Vasby copy

I Mandal har vi fire vigslere. Fra venstre er dette:

  • Alf Erik Andersen, ordfører
  • Ingvild Wetrhus Thorsvik, varaordfører
  • Irene Lunde, konstituert rådmann
  • Trine Merete Vasby, rådgiver rådmannen stab

VELKOMMEN!!

 

  • Last updated on .

Mandal kommune

Postadresse:
Mandal kommune, postboks 905, 4509 Mandal


Besøksadresse:
Ytre sandgate 25a, 4514 Mandal

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-15
Telefontid: Mandag - fredag kl. 08-15

 

Sentralbord: 38 27 30 00
SMS: 957 69 020
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1002
Organisasjonsnummer: 964 968 519

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me