Skriftstørrelse

Bevaringsplan og kulturminnevern i Mandal

Bevaringsplan

Det er flere ting man skal tenke på for å ivareta våre kulturminner. I Mandal kommune har vi en egen "bevaringsplan" som stiller strenge krav til å bevare den eldre bebyggelsen i sentrum m.m. Første "bevaringsplan" kom i 1984, gjeldende for Mandal sentrum. Denne ble i 2006 avløst av ny reguleringsplan for sentrum, mens den ennå gjelder for bevaringsområdet i Kleven. Kommunen har også bevaringsplaner for bla. Farestad-Rosnes, Tregde sentrum, Holum, Eskeland og Hillesund. 

Kulturminneplan

Kommunedelplan for kulturminner ble vedtatt 15. juni 2017 av Bystyret. Det er første gang det ble lagd en kulturminneplan i Mandal. Kulturminner og kulturmiljøer gir særpreg og egenart til et sted. Det handler om tilhørighet, sammenheng, trygghet og stolthet. Forvaltningen av kulturminnene berører oss. Vi må få mer vekt på kulturarvens positive muligheter i by- og stedsutviklingen, og som viktige bidrag til en bærekraftig utvikling. Vi må rett og slett se på vern som en form for byutvikling, sier Marit Huuse, avdelingsdirektør hos Riksantikvaren. Det handler om utvikling med en god balanse mellom vern og fornyelse. Vi kan ikke bevare alle kulturminner og vi må prioritere hva som er verdifullt og hva som skal vernes til glede og nytte for oss og de som kommer etter oss. Hva er det som gjør steder attraktive å besøke – hva er det vi oppsøker når vi reiser? Veldig ofte er det de historiske stedene fordi de har særpreg og gir unike opplevelser. 

 

  • Last updated on .

Mandal kommune

Postadresse:
Mandal kommune, postboks 905, 4509 Mandal


Besøksadresse:
Ytre sandgate 25a, 4514 Mandal

Åpningstider: Mandag - fredag kl. 09-15
Telefontid: Mandag - fredag kl. 08-15

 

Sentralbord: 38 27 30 00
SMS: 957 69 020
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1002
Organisasjonsnummer: 964 968 519

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me