• Hjem

Forklaring på faktura for kommunale avgifter, vann og avløp

Kommunale avgifter sendes ut til alle husstander i Mandal to ganger i året. Disse har forfall rundt 1. mars og 1. oktober hvert år.

Det påbeløper en rente på 8,75 % p.a. etter forfall.  Dersom du har behov for utsettelse på faktura eller trenger en forklaring på regningen, så kan du ringe Tjenestetorvet på 38 27 30 00. Det er til god hjelp for oss om du oppgir kundenummer, fakturanummer og adresse på eiendommen når du kontakter kommunen

Faktura for renovasjon og slam sendes ut av MAREN.

VANN OG AVLØP - PRISLISTE 2018

Fakturaforklaring

Fakturatekst     Forklaring av fakturatekst
  • Fast abonnement vann
  • Fast abonnement avløp
  • Terminavgift for første halvår 2018.  Gebyr som går til å dekke vedlikehold av kommunale vann- og avløpsnettet.  Det er to terminer i året
  • Feie-/tilsynsgebyr
  • Vannmålerleie
  • Terminavgift for første halvår 2018. Det er to terminer i året.
  • Innbetaling vann etter måler
  • Innbetaling avløp etter måler
  • Vann/avløp innbetalt på forskudd 1. og 2. termin 2017 på bakgrunn av vannforbruk i 2016.  Beløpet kommer i fratrekk på faktura
  • Forbruk vann etter måler
  • Forbruk avløp etter måler
  • Husets vann/avløpsforbruk for hele 2017.  Tall fra vannmåleravlesning pr. 31.12.17 er lagt til grunn
  • Forskudd vann etter måler
  • forskudd avløp etter måler
  • Estimert forbruk av vann/avløp 1. termin 2018.  Tallene er beregnet utfra vannmåleravlesing pr. 31.12.17.

Vi har også laget en hjelpefaktura med forklaring

Har du høyt vannforbruk?

Gjennomsnittlig bruker en person 50 m³ i året.  Stort vannforbruk skyldes i mange tilfeller vanning i hagen eller at regning fra tidligere år er blitt stipulert med lavt forbruk. (dvs at huseier ikke har meldt inn vannmålerstanden ved nyttår).  Det kan også skyldes lekkasje på vannledningen.  Har du mistanke om sistnevnte, bør du sjekke vannledningen selv før du ringer kommunen.  Steng alle vannkraner, og se om tallene på vannmåleren beveger seg.

e-Faktura

Ønsker du å betale de kommunale avgifter som eFaktura, kan du logge deg på nettbanken og inngå eFaktura-avtale fra menyen.  Det er også mulig å takke "ja" i nettbanken i det du er inne og betaler regning for kommunale avgifter i nettbanken.

Spørsmål? Kontakt

Ring Tjenestetorvet - de hjelper deg gjerne