Starte eller bytte skole

Elever som skal starte i Mandalskolen må skrive seg inn i sin nærskole.

4. og 5. februar (mandag og tirsdag) er det tid for innskriving av neste skoleårs førsteklassinger.

Foresatte og elever møter på sin skole, mellom kl. 9 og 14, en av disse to dagene. Alle foresatte bes i tillegg å fylle ut elektronisk innmeldingsskjema. Det vises til informasjon og veiledning om utfylling av skjema som kommunen hvert år sender ut til aktuelle foresatte.

Innmelding av førsteklassing i Mandalsskolen

Klikk her for elektronisk innskriving av 1. klassing - husk logg inn via ID-porten

Andre innmeldinger i mandalsskolen

Du bruker skjema under når

• nye elever som flytter til kommunen
  • nye elever i skolekretsen, som skal begynne på nærskolen (flyttet internt i kommunen)
  • elever som har fått innvilget skolebytte internt i kommunen (bortvalg av nærskole)

Meld inn elev i Mandalskolen her - OBS gjelder ikke førsteklassinger

Skoletilhørighet- nærskoleprinsippet

Elever i grunnskolen har rett til å gå på den skolen som ligger nærmest hjemmet. Denne retten omtales ofte som nærskoleprinsippet. Du kan søke om å få gå på en annen skole enn nærskolen. Elever som søker om å få gå ved annen skole enn nærskolen innad i kommunen, skal til vanlig få søknaden innvilget dersom skolen har ledig kapasitet, så lenge innvilgelse av søknaden ikke medfører utgifter til klassedeling og elevsammensetningen for øvrig gjør det forsvarlig.

Søknadsbehandling

Enkeltvedtak om skoleplassering for kommende 1. og 8. klassinger fattes i april/mai av rektor ved den enkelte skole.

Klage

Klagefristen er tre uker fra du mottok vedtaket. Klagen sender du til kommunen. I klagen må du angi hva du ønsker endret i vedtaket og begrunne dette. Kommunen vil kunne gi deg veiledning til hvordan klagen skal utformes. Opprettholder kommunen sin avgjørelse, blir klagen sendt til Fylkesmannen i Aust og Vest-Agder som fatter endelig vedtak i saken.

Aktuelle lenker

postboks 905, 4509 Mandal