Søknad og klage på skoleskyss

Ordningen organiseres fra den enkelte skole. I tilfeller der barn etableres i nye områder som i utgangspunktet ikke oppfyller kravene om antall kilometer, må søknad rettes til skolefaglig rådgiver. Dette er i tilfeller hvor veien oppleves så farlig for barnet at skoleskyss er ønskelig.

Type skoleskyss Du søker til Du klager til
Skyssrett under 2/4 km (særlig farlig skolevei) Kommunen Kommunen. Opprettholdes vedtaket, oversender kommunen klagesak til Fylkesmannen for endelig vedtak.
  Skolen søker til Du klager til

Skyssrett over 2/4 km.
Ved delt bosted - ta kontakt med skolen

Spesialskyss AKT AKT. Opprettholdes vedtaket, oversender AKT klagesak til Fylkesmannen for endelig vedtak.
Skyss pga kortvarig skade/sykdom (inntil 3 mnd) AKT AKT. Opprettholdes vedtaket, oversender AKT klagesak til Fylkesmannen for endelig vedtak.
Skyss - barnehage Kommunen Kommunal klagenemnd

Spørsmål? Kontakt