Stenging av gater på Malmø

malmø - oversikt over bom og stengte veier

Nå har vi stengt 5 av 6 gater på Malmø med bom. Dette arbeidet blir gjort på bakgrunn av reguleringsplanen for Malmø, vedtatt 2006 hvor det ble bestemt at alle gatene ned til Buen kulturhus og Mandal hotel skal stenges.

hvilke veier stenges?

• Jens Dedekamsvei
  • Industrigata
  • Sandskargata
  • Nordre Banegate
  • Langgata (stenges på senere tidspunkt)
  • Kvisleveien

Hvorfor stenges de?

Ved å stenge disse veiene vil man sørge for bedre trafikksikkerhet og økt trivsel for skolebarn/beboere på nedre Malmø.

På bakgrunn av dette ønsker man å lede all trafikk til næringsområdene inn og ut Gismerøyveien. Adkomstvei er markert med grønt i kartet over.

Historikk

Reguleringsplanen for Malmø ble vedtatt i 2006, og trafikksikkerhetsplanen ble vedtatt i februar 2018. I forkant av vedtakene, ble planene sendt ut til høring hvor velforeninger og andre fikk anledning til å komme med innspill. Responsen var stor.
På bakgrunn av disse innspillene ble det satt opp en prioriteringsliste, hvor bl.a. stenging av gatene på Malmø står som et av tiltakene.

Les trafikksikkerhetsplan her

(juli: 10-14)