Hopp til her

Vannets hardhet - oppvaskmaskin

Det er ofte spørsmål om vannets hardhet i forbindelse med at folk kjøper oppvaskmaskin, og lurer på om de må bruke avherdingsmidler i denne. Normalt vil man da spørre om vannets hardhet i tyske odH. I Mandal trenger du ikke avherdingsmidler.

Ut ifra de verdier vi har i Mandal for kalsium og magnesium i behandlet vann, vil hardheten ligge ganske stabilt på omkring 2,3 odH.

Området 2 – 5 odH kalles ”bløtt vann” og krever normalt ingen avherding

(juli: 10-14)