Fettutskiller

En fettutskiller skiller ut matfett fra avløpsvannet for å unngå fortetting av avløpsrørene.

Dette gjelder de større kommunale avløpsrørene, men også de private avløpsrørene ut til det kommunale avløpsnettet. Fett i avløpsrørene kan føre til økt forekomst av rotter i hele avløpsnettet.

Fettutskiller skal blant annet brukes på avløpsvannet fra

• storkjøkken
  • restauranter
  • kafeer
  • gatekjøkken
  • matprodusenter
  • bakerier
  • og lignende.
Er du i tvil så ta kontakt med vann- og avløpsavdelingen.

Må du søke om å installere Fettutskiller?

Installering av fettutskiller er alltid søknadspliktig til vann- og avløpsavdelingen, og oftest til teknisk forvaltning. Hva søknaden skal inneholde er beskrevet i Forurensningsforskriften §15.

Mer informasjon i Forurensningsforskriftens kapittel 15A - Påslipp

Vedlikehold

Fettutskilleren skal kontrolleres og tømmes regelmessig for at den skal fungere som forutsatt, minst en gang i året.

Les også

• Standard abonnementsvilkår for vann og avløp (utgave 2010), Tekniske bestemmelser pkt.3.7.2 Fettutskillere.
  • Standard abonnementsvilkår for vann og avløp (utgave 2010), Administrative bestemmelser pkt. 3.12 og 3.13.
  • VA miljø blad nr. 121 Fettutskilleranlegg.

(juli: 10-14)