Hopp til her

Verdens beste sykkellag kommer tilbake!

Tour of Norway

Tour des Fjords bød på en helt magisk sykkelfest i fjor.

I år håper vi på enda mer trøkk langs løypene og i byen når Tour of Norway kommer tilbake til Mandal. Vi er så heldige at Mandal er valgt til målby for rittets 2. etappe 29. mai – altså dagen før Kristi Himmelfartsdag.

Hvem kommer og hva skjer?

Verdens beste sykkellag kommer, derav 11 World Tour-lag, for å delta i sykkelrittet som nå heter Tour of Norway.

Årets sykkelritt går over seks dager, og starter i Stavanger 28. mai. Dagen etter står rytterne klare i Kvinesdal for å begi seg ut på andre etappe. Den starter i Kvinesdal ca kl 14.00 og tar veien om Farsund.

Årets sykkelritt

Feltet med syklister kommer inn via Hogganvikveien/Bankeveien litt før kl 17.00, hvor den avsluttende runden i Mandal kjøres 4 ganger med forventet målgang ca kl 18.00.

Løypekart og oversikt over gater

Stengte veier og parkering

Et internasjonalt sykkelritt krever at traseen er fri for annen trafikk, samt at det må gjøres tilrettelegginger for å sikre deltakere og publikum.

Oversikt over gater og tidspunkt

Tour of Norway for Kids

Som tidligere år kommer også Tour of Norway for Kids til byen – denne gangen samme dag som proffene. Vi håper at mange barn og unge vil delta – påmelding fra kl 14 og start kl 15.

Informasjon og påmelding

Folkefesten!

I likhet med i fjor blir det arrangert folkefest. Mandal Handel og Serviceforening har igjen påtatt seg ansvaret for å «lage liv».

Folkefesten

Mandal er byen!

Samtidig håper vi at Mandal igjen viser seg fra sin beste side – etter fjorårets «gjennomsykling» var tilbakemeldingene fra rittledelse og deltakere at de sjeldent hadde sett slik folkeliv langs løypa som i Mandal. La oss gjenta det…

Rittet vil bli vist direkte på TV2, i tillegg sendes TV-bildene ut til nærmere 100 land. Det anslås at 250-300 mill vil se hele eller deler av etappen. I og med at Mandal har sluttrunde i byen, er vi garantert minimum 1 time med direktesending fra byen.

Kan vi få bedre reklame og mulighet til å vise frem byen? Velkommen til sykkelfest!

postboks 905, 4509 Mandal

Åpningstider:
Mandag - fredag kl. 09-15 (juli: 10-14)